Pàgines

dimarts, 31 de juliol del 2007

Mira q ando Tadao Ando

El capitol d Osaka venen a ser els deures que vem deixar pendents ahir.

La jornada va ser dura, ens vem aixecar tard a Himeji, vem anar a turisme a demanar un parell de bicicletes d aquestes gratuites. Ens van dir que si, pero les teniem que recollir en un aparcament soterrat de bicicletes i motos. (properament l Hereu en fara a Bcn i no es podra aparcar a les aceres! temps al temps que aquests japos van avancats!).
De nou, un altre invent d aquesta gent, una rampa transportadora per treure amb facilitat motos i bicicletes en una bona rampa:

El castell de Himeji es una autentica fortalesa molt ben conservada. Es impressionant. Tota de fusta i parets de tapia. Tapia japonesa feta amb aigua d arros, es a dir, molt de mido com a conglomerant! i es que cadascu explota els recursos naturals autoctons!
Jo m ho apunto com a proper canvi a proposar a la propietat en la propera obra. Dit o certificat CE no ho se, pero aqui ja fa 400 anys que les parets s aguanten!

La fortalesa, rollo fuerte de Playmobil, tenia molts punts de defensa. Finestretes i forats mig amagats i camuflats per llencar oli i aigua bullint a qui volgues escalar, pedres, fletxes...

Vem marxar de la part clasica de Himeji per fer un tomb amb la bicicleta cap a la modernitat. Vem visitar una mica de l arquitecte Tadao Ando i en vem fer algunes fotos (arquitectes, a Picasa n hi han mes!).

Un cop acabada l excursioneta, encara mes modernitat: tren bala i cap a Osaka on els gratacels no tenen res a envejar als de Manhattan o Chicago.

De nou, Tadao Ando, al port d Osaka (foto) i la Umeda Sky, dues torres bessones que representen l era especial de l arc de triomf de Paris i un cos horitzontal superior que les uneix. Per arribar dalt, es pel centre del cos horitzontal a traves d una escala que surt en diagonal des d una de les torres. Vem pujar fins dalt el terrat (5 plantes mes) per fer algunes fotos de nit a la ciutat dels gratacels nipona en lluna plena. (fotos a picasa)

Pels del master... enacara que el Quique, li digui a l Ana que "se mueve menos que una tortuga en una maceta ", mireu com es diu la linia del Shinkansen o tren bala....
com la Salleonline, dit per ella!
I...cap a l hotel a descansar, rebentats, no vem ser capacos de fer els deures. Aixi que no ens allarguem mes pq ara toca explicar el Kioto d avui.