Pàgines

diumenge, 29 de juliol del 2007

Torii inundat i Hiroshima

Aquest mati hem anat a Miyajima, es una illa prop d Hiroshima on hi ha el torii inundat. Es per aixo que ahir us explicarem que preguntavem les hores de marea alta, i si, el torii l hem vist inundat pero el temple ja no, la marea ha comencat a baixar forca rapid.

L illa es un parc on es mante tot molt verge, no hi ha explotacio inmobiliaria i fins hi tot no deixen donar a llum ni morir-si. Com si aquestes dues coses es puguesin escollir, sobretot la darrera. Pero tot i que es un tema religios, no hi ha maternitats ni cementiris.

El mes sorprenent al arribar i fer les primeres passes, es trobar-te rodejat de cervols tant amb banyes com sense. N hi ha molts i van lliurement per les places i els carrers. Al baixar del ferry hi ha una placa molt gran on ens ha recordat la Placa Catalunya de Barcelona. Es ven menjar per donar als cervols i aquests s apinyen com els coloms, tant que el pobre japo que ha comprat el menjar se li han tirat a sobre sense miraments ni pietat. Son cervols.

L illa, val a dir, que es una mica Lloret de Mar, molt guiri. Hi ha moltes paradetes de souvenirs, i alguna atraccio turistica. La mes divertida ha estat l espectacle del mono. Anava amb "zancos", amb bicicleta, recollia les monedes del public, es vestia de samurai i lluitava amb el sabre... vaja, un fenomeno!!

Tot i que el narrador parlava en japones, hem rigut molt i ens ha fet escurar la butxaca. Perque lo de "one hundred yen" ho deia de conya tot mirant-nos a nosaltres, ell i el mono.
Hem visitat el temple i la pagoda de 15 plantes (mes o menys, feia molt sol). I hem tastat les delicioses ostres a la brasa que fan, tot esperant el ferry. Son enormes i molt gustoses.

Un cop a terra ferma, hem agafat el tren cap a Iwakuni, a veure el pont de fusta de 5 arcs de 35m de llum cadascun d ells. Molt bonic. A la carrera no expliquen aquest tipus de pont pero tot ell esta fet de fustetes clavades amb claus, recolzats en pilars i estreps de pedra. Una autentica enginyeria, ai, artesania!. Es del 1673 i encara aguanta, de fet, esta com nou! no l han tingut que asfaltar mai encara!

Aqui hem agafat el Shinkansen. previ aperitiu a peu de pont en un xiringuitu de riu.
A Hiroshima hem anat a visitar el punt on va caure la bomba, on el proper 6 d agost fara.... (be, va ser el 1945, es molt tard per fer restes). 62 anys no?
Alla hem vist l edifici que va quedar mig de peus, el qual el van apuntalar i deixar tal qual com a record de la tragedia. L Unesco el va declarar patrimoni de la humanitat.
Tambe hi ha el monument de la pau dels nens on hi ha "grulles" que son figuretes de papiroflexia en forma d ocell. A la zona hi havia molts treballs manuals de nens i preparatius perque s acosta el dia 6/08.

Hem recollit les motxilles a l hotel i de nou a l estacio, aquesta vegada cap a Himeji on dormirem avui, i on dema tenim previst visitar el castell japones que sobreviu encara com era originalment, sense ciment. Es la fortalesa nipona mes extraordinaria i tambe declarada patrimoni de la humanitat per l Unesco.

Pero ja us ho explicarem dema. Bona nit.
Per cert, recordeu que a Picasa ( http://picasaweb.google.com/mcanals.fotos ) teniu mes fotos.

2 comentaris:

Smurfie ha dit...

Woooow, no pareu d'anar amunt i avall! I pensar que la meva semana de vacances me la he passada mirant la tele, a la piscina, al cine i totes aquestes coses tranquiles que es poden fer sense cansar-se. Pero ja s'ha acabat :( Just ara se m'acaben de acabar les vacances, d'aqui 8 hores a tornar a treballar :(

Anònim ha dit...

Sobre tot no us deixeu de visitar el 'Kitano's Castle' el famós castell de Humor Amarillo!!!

No sé que posarà a la vostra guia, pero jo crec recordar que ho van reconvertir en una especie de parc d'atraccions... vaja, visita obligada!!!

Quina enveja que feu visitant coses tan xules, no us dic que aprofiteu bé el temps, perquè es imposible, més aviat al contrari... recordeu-vos en algun moment de descansar!

Petons!