Pàgines

diumenge, 7 de setembre del 2014

Bled - Triglav National Park

Aprofitem que be una finestra de bon temps de dos dies i sortim de casa, però no hi tornarem a dormir perquè passarem la nit en una granja situada dins el parc nacional de Triglav, on es troba el cim més alt d'Eslovènia. Tot el que volem fer per la zona amb un dia és impossible i no és qüestió de perdre hores a la carretera anant i tornant dos dies seguits, oi? cal aprofitar el temps que passa volant i més estant de vacances !

Agafem una mica de tot, joguines incloses, i apa autopista cap a Bled on ens aturem a l'oficina de turisme per recollir mapes de proximitat, confirmar excursions, reservar l'allotjament, etc... A turisme ho tenen tot molt ben pensat per l'espera dels més petits, tenen un puzle gegant de tots els animalons de la regió, xulíssim. La Queralt s'ho ha passat molt bé muntant-lo ! Allà mateix hem visitat una exposició que tenen muntada del Parc Nacional del Triglav i ja cap al cotxe per fer la primera excursió abans de dinar.

Anem a caminar per les gorges de Vintgar, que es van resseguint fins a un impressionant salt d'aigua de 16 m a través d'unes passarel·les de fusta penjades de la paret de roca per sobre dels ràpids d'aigua del riu Radovna d'un impressionant color turquesa. Des del final de les gorges es continua per un corriol senyalitzat que remunta per la muntanya fins l'inici de les gorges o bé una variant fins a Bled. Tot plegat, un parell d'hores d'excursió (ruta 4 - Slovenia car tours and walks).

Comentar que per passar per les Gorges cal pagar entrada (4€ cada adult i els nens menors de 6 anys només paguen 80 cèntims en concepte d'assegurança), a més avui és diumenge i aquestes són turístiques i per postres fa sol després d'una setmaneta de pluges ... resumint: està a tope ! així que paciència i anar fent. 



Acabada l'excursió dinem i ens afanyem per anar fins al llac de Bled i aprofitar al màxim les hores de sol restant. Abans però pugem al castell de Bled per veure la vista aèria del llac, però ens trobem que la guixeta d'entrada al castell està estratègicament col·locada abans de qualsevol mirador. El castell des de fora es veu molt xulo però no tenim previst visitar-lo ja que n'hem vist uns quants aquests dies (costa 9 € l'entrada). Baixem fins al peu del llac a la riba oest. Ens fan pagar 5€ de parking en una esplanada. Ben bé, és molt turístic i ho aprofiten. 



Fem part de la caminada número 1 del llibre "Slovenia car tours and walks" que voreja el llac de Bled.


És un llac d'aigües cristal·lines de color verd turquesa al qual li arriben unes aigües termals i això fa que la seva temperatura sigui d'uns 26 graus i molta gent s'hi banyi. Enmig del llac hi ha una illa amb una església al capdamunt d'una escalinata de pedra. A més a més de la torre del rellotge hi ha un petit campanar damunt l'església amb una "wish bell" (campana per a demanar desitjos) la qual va sonant tot sovint (sense quadrar quarts ni hores) cada vegada que algú n'ha demanat un. Tot molt bucòlic i de targeta de postal, si no fos pels terribles edificis tipus apartament que han deixat construir a la riba est del llac, al mateix poble de Bled.

En aquest llac el motor està prohibit, per tant les góndoles (pletna) que porten els turistes fins a la illa, son a rem. Però nosaltres no volem anar en grup a l'illa, per tant abans no es faci massa tard, busquem un punt de lloguer de barquetes de fusta a rem. Fem capitana a la Queralt, mariner a en Marc i sobrecargo a la Montse i apa, cap a l'illa s'ha dit (mariner a remar !!!!!). 

El lloguer de la barca son 10 € l'hora i la senyora que les lloga ho porta molt controlat de manera que serem prudents i intentarem arribar 5 minuts abans de l'hora. Tot i remar contra corrent en uns deu minuts hem arribat a l'illa. Hem baixat i fet un tomb i de nou a la barca, a vorejar l'illa, fotografies i cap al punt de sortida de nou.  Un bon exercici pel que remava !!!

Posteriorment en Marc segueix la caminada del llibre i s'arriba, pujant un bon desnivell a través d'un fantàstic bosc, fins a un mirador on es veu bé l'illa enmig del llac i una vista aèria fantàstica. Les nenes tornen al cotxe, berenen i a descansar una mica a la vora del llac, tirant pedres, jugant amb els ànecs i mirant els valents banyistes com entren a l'aigua. 

Quan en Marc torna satisfet per l'excursió i les fotografies de la seva escapada, prenem el cotxe cap a la granja on passarem la nit. Agafem una carretera sense asfaltar que ens portarà al llarg de 16 km fins a l'allotjament a través d'un paisatge espectacular. De fet, la granja també està en un enclavament preciós. Quines ganes que ja sigui demà i continuar per aquí des de primera hora !

1 comentari:

Jana ha dit...

Quina excursió més bonica!