Pàgines

diumenge, 10 d’agost del 2008

Des de l'altre costat.

Ens hem llevat a Split, hem dormit poc, pero el motiu ja l'explicarem en una altra ocasió. Des de Split, surten molts ferrys, tant a les tres grans illes del seu davant com a destinacions mes llunyanes. Les tres illes mes properes son Hvar, Brac i Vis. Per proximitat Brac es la primera i ha estat l'escollida per passar-hi el mati i part de tarda.

El ferry triga una hora en arribar a Supetar, a Brac, i s'arriba al mateix poblet. Des d'alla i reseguint la platja a ma dreta hi ha diferents caletes de pedres i es que aqui no hi ha sorra al que seria per posar-hi la tovallola. La sorra es dins de l'aigua i es blanca, d'aqui l'efecte turquesa de l'aigua.

Hem llogat un parell de tumbones i un parasol en una cala que ens ha semblat tranquila i prou propera al port.

Durant el mati l'activitat mes intensa ha estat entre la tumbona i l'aigua, escasos tres metres.

Hem dinat a Supetar mateix al port i hem agafat un ferry cap a Split on hem recollit el cotxe i posat rumb a Dubrovnik.

No hi ha autopista entre Split i Dubrovnik, la carretera es bonica perque constantment voreja al mar pero es de lenta velocitat i hem fet gairebe uns 220 kilometres en quatre hores. Se'ns ha fet de nit i tot pero abans hem gaudit d'una posta de sol per recordar.

El pais es fa estret en direccio sud, fins al punt que queda interromput i es creua frontera i s'entren uns kilometres dins Bosnia Herzegovina. I es poden llegir ciutats properes que recorden guerres no gaire llunyanes en la nostra jove memoria.

Hem vist les muralles de nit des del cotxe mateix i hem sopat molt be prop de l'hotel Uvala on estem, en una pizzeria, la Taverna on tot i estar a punt de tancar ens han preparat unes delicioses pizzes. La veritat es que el tracte personal amb els cambrers i en general la gent del pais es molt amable i cordial.

Dema es la darrera jornada previa al dilluns que ja es viatge de tornada a casa. Visitarem Dubrovnik, comprarem algun souvenir si ens agraden i per acabar el dia i tot el viatge en si ens relaxarem a la piscina de l'hotel tot recordant-lo (Zagreb, Samobor, Porec, Rovinj, Pula, Opatija, Plitvice, Zadar, Sibenik, Rogoznica, Trogir, Split, Supetar...).

Esperem ens seguiu fins dema o avui, i es que ja som 10 d'agost, per cert, per molts anys Andreu (nebot d'un anyet) i Eduk (amic i d'uns quants anyets mes de no res :-D) que passeu un bon dia!