Pàgines

diumenge, 3 de gener del 2010

Estressant els camells de Mashida


Ens hem llevat decidits a explorar l'illa sencera. De fet, no és tant gran, no?. Doncs si, per a un dia sol si, així que anem fent xino xano. Ens aturem en un raconet de platja on en Marc i l'Eduard s'atreveixen a banyar-se i fer una mica d'snorkel. Han vist ostres amb dents de serra. La resta estem vegetant sobre les roques tot gaudint del moment tranquil de no fer res i no pensar en res que donen aquestes parades.


De nou al cotxe hem trobat camells enmig de la carretera i pel costat i no ens hem pogut estar d'aturar el cotxe i apropar-nos-hi. En Lluis ha agafat quatre branques de matolls i els hi ha estat donant menjar. En Xavier també tot i marcant una mica més les distàncies i es que tenen una bona dentadura!.

Tot seguit en Lluís ha tingut la pensada de fer païr aquest aperitiu als camells i els ha començat a empaitar corrent darrera d'ells amb hawaïanes. Gairebé els atrapa. Si més no, els ha deixat taquicàrdics. Pobres, amb lo tranquils que estàven... Espero no tothom faci el mateix perquè sinó...

Ens acostem a la costa on veiem una concentració de barques de pescadors amb les seves pick-ups tunejades amb neveres per a transportar el peix. Acabàven d'arribar i anem a veure si han tingut bona pesca. Deu ni dó, van ben carregats, fins hi tot porten taurons petits. Xerrant xerrant ens ofereixen una tonyina. La gent d'aqui és molt oberta i generosa així que els hi hem agraït però els hi hem dit que estem de viatge i ara mateix una tonyina...seria un problema. Hem rigut una estona i de nou al cotxe a anar fent el tomb. El sud i l'est és la part més bonica de l'illa.

No ens encantem i anem al ferry a tantejar la marea i veure si ara al migdia o primera hora de la tarda en podem pendre algún. Veiem que si però vist l'espera d'ahir per sortir, anem a dinar ràpid abans. Estressem a en Xavier engolint a tot drap el kebab i després al ferry ens fan esperar de nou un cop dalt... Veiem que els pescadors d'aquest matí, els de la tonyina, també hi son.

Arribem de nou a Shannah, on ens va deixar el Salim. Allà prenem la carretera cap a Ra's al Junayz on hi ha una reserva natural de tortugues. Pel camí anem adelantant els pescadors. Anem creuant pobles i ens aturem a berenar un batut de fruita contundent. Son molt bons! i una mica de sòlid per si no sopem. Mai se sap i feina feta no té estorb!

Arribats a Ra's ak Junayz, anem directament a l'edifici de la reserva natural de tortugues, és molt modern i gran i hi ha allotjament hi tot però està complet. Preguntem per la visita de les tortugues que és el nostre principal objectiu i reservem la visita per aquesta mateixa nit-matinada. Ens hem d'aixecar a les 4 de la matinada. Però ens garanteixen que les veurem.

Anem a un camping proper on tots els que no hem trobat lloc al nou hotel-reserva de tortugues fem cap. Hi ha una espècie de tendes-bungalows de tres places cadascun força decents. Estan una mica desperdigats de manera que per anar al lavabo cal caminar potser 100 m cap una direcció, per a la dutxa d'aigua calenta, 300 m cap a l'altre, per al lavabo, ens queda aprop,...en fi, no s'entèn massa com no ho tenen agrupat.

Hi ha una espècie de haima-chill-out enmig del camping on al voltant hi han les tendes i serveis. Hi ha tè i està plè de guiris, tots pel mateix motiu, per veure tortugues.
Anem a dormir d'hora que la nit serà curta!