Pàgines

dilluns, 4 d’agost del 2008

Žagreb

En aquest viatge anem la Montse i la Vanessa, una bona amiga, en Marc s'ha quedat a Barcelona planificant el viatge del setembre, Uganda i Rwanda.

Som-hi! Hem volat via Munich, pero al sortir tard l'avio de BCN, hem tingut que fer la connexio pels passadissos de l'aeroport a empentes i rodolons. Finalment, hem arribat a temps pel segon avio.

Una vegada a Žagreb, hem agafat el cotxe de lloguer, per sort nostra un Polo, com el que tenim cadascuna, be, no ben be, doncs aquest no te ni aire condicionat, ni direccio assistida, ni elevallunes electric ni....millor no continuar, es nou pero es molt basic i ja l'hem batejat com el "cotxe sauna".

L'hotel, el Four Points Sheraton, molt be, una mica allunyat pero amb la sauna andante en un moment som al centre (per aparcar fem bracos).

Aparcats prop del centre, que es peatonal, hem buscat la placa Jelacica, que ve a ser la placa Catalunya de Barcelona. A partir d' aqui, orientem mapa i ens enfilem al barri del Kaptol, part superior. Hem fet una parada al carrer Skalinska per dinar al Nocturno, recomanacio de la LP, i molt be. Amb la panxa plena, hem seguit fent el recorregut pels carrers del Kaptol visitant la catedral i demes punts claus de la ciutat.

Tot seguit i de nou des de la placa Jelacica, un gelat, una mica d'aigua i continuem per la part baixa, Dolac i Donji Grad on ens hem trobat el jardi botanic tancat i ho tenim pendent per dema mati.

Ens hem recorregut tot el centre de Žagreb a 34 graus, deu ser que al primer dia li hem posat ganes perque segons la guia ho recomana fer en 2 dies. Val a dir, que som dilluns i tots els museus que cita la guia son tancats.

La ciutat te avingudes molt amples, i constantment no paren de passar tramvies amunt i avall, alguns moderns i d'altres ben antics, com els mateixos edificis. Hi ha edificis antics que s'han restaurat i d'altres que els hi conve amb molta urgencia, sovint et sents figurant de la pel˙licula "El pianista".

Estem fent esforcos per refrescar el nostre angles! per demanar un tallat descafeinat de maquina amb gel hem arribat a dir coses com: "expresso without cafeina, with milk and ice please! Do you understand me?" i el pobre cambrer ens ha dit que si, no sabem si era espanyol o que pero ens ho ha portat be!

Dema dimarts 5 d'agost es la festa de Gracia, no la del barri de Barcelona, sino una nacional d'aqui i de nou els museus tanquen. Provarem sort amb el jardi botanic a primera hora i despres ens arribarem a Samobor, un poblet amb molt d'encant proper. Per rematar la jornada, ens arribarem a Štubicke Toplice, un balneari amb piscines entre 32 i 69 graus, segurament optarem per les de 32... perque les altes temperatures les tindrem dins el polillo-sauna.

Be, ara anem de nou cap al centre de la capital a buscar un bon lloc per sopar i a dormir d'hora! que dema el dia promet .

2 comentaris:

Montserrat Jorba / Marc Canals ha dit...

Ei !!!
Que guapo això de poder seguir-vos i veure-ho per primer cop des de l'altre costat però .... FA RABIA EH !!!
Per cert aclariment, en Marc no està preparant el viatge de Uganda/Rwanda sinó que està TREBALLANT !!!

La Sauna Andante era la oferta especial de TF oi ? :D A 34º a l'exterior deu ser dur però ja sabeu la solució: OBRIU LES FINESTRES !!! :D i sinó a la piscina de 69º de Štubicke Toplice per refrescar-vos !!!

Apa, que seguiu passant-ho be i practicant el vostre anglés que us convé :D

Petons des del Carmel (que SI que és el barri de BCN) !!!

Anònim ha dit...

Muy buenas Montse!!!
Ay que ver lo bien que te lo montas, el pobre Marc aquí trabajando con el calor barcelonés para poder llevar un plato de comida a casa y tú en Croacia a tutiplen gastando las garrofas, ¡¡¡Manda huevos!!!
Intenta tener más clase cuando alquiles un vehículo turismo, un BMW o un Mercedes, no se, algo para el nivel de una Gestora con matrícula de honor.Por Dios, que has estado en la Salle más de un año!!!!
Pues nada, recojo tu comentario de Tailandia para ponerlo en práctica esta navidad y a ver que pasa.
Ya os iré siguiendo vuestro viaje por tierras Croatas día a día (como diria John Rambo), será lo mismo que suscribirse al canal Viajes pero de cuota 0€/mes.

Tener cuidado y disfrutar del viaje,

Adeu

Víctor