Pàgines

dilluns, 4 d’agost del 2008

Voltants de Žagreb

Hola de nou! seguim a Žagreb pero per anar fent boca de tot el que ens queda de ruta dir que creuem el pais de nord a sud fent nit a Žagreb, Opatija, Žadar, Split i Dubrovnik. Pel cami, veurem a part d'aquestes ciutats, tots els seus voltants i el Parc Nacional dels llacs de Plitvice.

Situats, us expliquem el dia d'avui, recordeu que avui 5 d'agost a Croacia es festiu, aqui teniu la seva bandera!

Com que tots els museus son tancats i els voltants de Žagreb tenen el seu encant ens hem proposat coneixe'ls. Abans pero hem visitat el jardi botanic de la ciutat, que era obert i tot i esperar-nos mes d'ell no ens ha decebut tampoc.

Despres hem fet ruta cap a Samobor, no hem agafat la carretera que hi va directe sino passant per Jastrebarsko i d'alla si que hem agafat la carretera cap a Samobor.

Passar per aqui no ha sigut un error sino un encert (per casualitat) pero un encert. En aquests moments te'n adones que una bruixola a sobre mai esta de mes.

Els camps de cultiu i les casetes i tot el paisatge en general es molt xulo i ben diferent de qualsevol altre lloc.

A mig cami hem passat pel parc natural de Plesivika on hem fet una parada tecnica en una cabana per pendre un cafeto.

Arribats a Samobor, hem pogut comprovar que es tal i com el descriu la guia, un rierol de poca fondaria creua el poble com una serpentina i per anar passant d'una banda a l'altra hi ha ponts de fusta amb flors, les cases son de color pastel i estan molt cuidades (be hi ha de tot).

Aqui se'ns ha acabat la bateria de la camara de fotos pero no patiu que us expliquem la resta.

Hem dinat arran del rierol i ens hem quedat tant tipes que no hem pogut tastar el tant recomanat pastis de crema que es tipic de Samobor, aixi que si algu hi ve, que no dini tant abans!

Tot seguit hem posat rumb a Stubicke Toplice (les piscines termals). Despres de pagar l'entrada i fer uns quants tombs per deduir com funcionava la instal·lacio hem aconseguit posar-nos a l'aigua.

Hi havia tres sortidors o canons d'aigua. Tot i que no hi havia molta gent a la piscina, mai estaven buits i calia estar pendent i ser habil per arribar a temps sense que es notes massa que portavem estona vigilant :-D

La tarda ha sigut relaxant i la tornada encara mes. Enlloc d'agafar l'autopista, tenint que portar les finestres obertes per no agafar una lipotimia i alhora mal de cap del soroll, hem agafat una ruta alternativa de 3 estrelles.

De Stubicke Toplice, cal seguir les indicacions de Žagreb pel Parc de Medvednica. La carreterera es va enfilant per una pista estreta (pero acabada d'asfaltar) entre boscos d'arbres gegants un a tocar de l'altre, fins hi tot, per sobre la carretera mateix. Impressionant! tanta verdor i de tanta intensitat, molt recomanable, res a veure amb qualsevol altre ruta per anar a Žagreb des de Stubicke T.

Dema ja deixem Žagreb i anem cap a la regio d'Istria on tot i dormir a Opatija, pel mati anirem a veure tota la costa nord, que ens han dit que es de lo millor que hi ha. Ja us ho explicarem, fins dema!

2 comentaris:

Montserrat Jorba / Marc Canals ha dit...

Ei familia !!!,

Sembla que la cosa és maca eh !!!, tot i així no ho podrem anar seguint tot pq NO TENIU VERGONYA !!!!, com us podeu quedar sense bateria a la càmara de fotos !!! (imperdonable)

"Entiendes ahora Víctor pq el Canal Viajar este és gratis !!! :D "

Be, continueu amb el sauna-polo per aquestes terres explicant-nos les vostres aventures, que JO seguiré treballant :-C.

Un petonàs,
Marc

Anònim ha dit...

Heiii pareja!!!

Com tenen els forjats per aquí? suposo que poc a poc ja aneu afluixant les apacionades conerses que teniu del ram de la construcció!!!
Esperò que gaudiu molt d'aquest país, ja veureu els seus poblets de pedra a tocar del mar i de les seves caletes.

Bé a pasar-ho molt bé!
Eduk