Pàgines

dimarts, 1 de gener del 2008

Esglesies pintades de Bucovina

Ens llevem una mica mes tard de l'habitual i esta nevant uns flocs de neu preciosos. Tot esmorzant agafem formatgets i pates per fer un picnic per dinar. Avui dia 1 es festiu a Romania.

El cotxe i les carreteres estan ben blanques i hi ha un silenci i una quietut especials.

Avui anem a veure les esglesies pintades de la regio de Bucovina, estan dins una fortificacio i pintades per dins i per fora. Les esglesies destaquen per tenir un rafecs amb molta volada per protegir les pintures exteriors. En veurem quatre tot i que cada poble en te alguna pero les quatre que visitem son Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

La primera esglesia que visitem es Sucevita. Estan fent misa i se sent la gent cantar. Les pintures son espectaculars, ens impressiona molt a tots. Sortint, fem una petita excursio pujant un turo del davant per veure la meravella des d'un altre angle. Com no, ens acompanya el trineu de'n Xavi per fer la baixada mes amena, rapida i divertida.

De Sucevita creuem un port de muntanya i anem a Moldovita. Tambe es molt bonica i tambe estan fent misa.

De Moldovita marxem cap a Voronet, pel cami els carros de cavall no van amb rodes sino que son trineus grans tirats per bous o cavalls i avui al ser festiu porten un plumero vermell a l'orella.

A Voronet, fora hi ha un mercat de souvenirs. El costat nord estava gairebe tot desgastat pero l'oest tenia un retaula precios del judici final. Finalment visitem Humorolui, el qual a part de l'esglesia te una torre al costat on per pujar fins dalt de tot cal ser agil i prim ja que les escales son molt dretes i estretes.

Anem fent carreteres locals, totes molt boniques i ben blanques, de retorn a Radauti on tornem a fer nit. Sopem a un restaurant que ens han recomanat i sortim ben plens haven menjat molt be. Abans d'anar a dormir fem una passejada pel poble per pair una mica i preparem la ruta de l'endema.