Pàgines

dimecres, 29 d’agost de 2012

Vinya del Mar, "ciudad de vacaciones"

Avui lloguem un cotxe per anar a visitar Vinya del Mar, ciutat annexa a Valparaíso i de la que qualsevol xilè en parla meravelles i els hi encanta.

Doncs bé, us sona Benidorm o Marina d'Or ? doncs això és Vinya del Mar si li treiem el poc que val la pena, que és la Quinta Vergara i poder el seu Jardí Botànic (no l'hem visitat) .

Només entrar ja ens comencem a ensumar el que serà la "Ciudad Jardín" que ven la guia i que no es tracta de xalets antics amb encant sinó enormes blocs d'apartaments un al costat de l'altre o fins hi tot al davant privant de vistes, sol, aire i llum. En fi, bombolla immobiliaria en el seu màxim exponent.

Comencem la visita per la Quinta Vergara on diuen és el parc més bonic de tot el litoral i potser de Xile. Doncs bé, el llistó torna a estar massa alt i no n'hi ha per tant, tot i que està bé i el passeig és agradable. En mig del parc hi ha el Palau Vergara (1910) d'estil Gòtic Venecià on el seu interior emplaçava el museu de Belles Arts. Ara mateix l'edifici està tancat i amb importants patologies causades per sismes. Sembla que hi ha engegat un projecte d'intervenció i la veritat és que és un edifici que sembla que s'ho val.

A l'altre extrem del parc, l'aberració !!! Es tracta d'un "monumental" amfiteatre on el seu escenari ofereix cada febrer el Festival Internacional de la Cançó. Que no tenien cap altre lloc on emplaçar "això" ?

D'aquí marxem cap al centre on constatem que sembla Lloret de Mar, així que busquem un lloc per dinar que compensi una mica la nostra decepció.

Estem de sort i podríem dir que se'ns ha arreglat el dia amb la nostra tria. Dinem a un italià del centre, el Panzoni. Hi ha cua, per tant bon senyal. És un petit local amb no gaires taules i força atapeïdes, en una d'elles hi ha catalans hi tot ! Bona relació qualitat - preu.

Decidim tornar a Santiago resseguint la costa direcció nord, però els blocs d'apartaments continuen durant tot el Borde Costero. El millor és la mala mar que fa i com trenquen les grans onades contra les roques.

Des d'un mirador de la costa, a part de veure espetegar les grans onades contra la roca, es veu una de les grans dunes que hi ha entre Reñaca i Concon de fins a 120 m d'alçada. Tot i així en una primera ullada ens pensàvem que era un moviment de terres d'un dels molts "monstres" que s'estan construint :D.

Arribem fins a Concón on ens endinsem cap a l'interior per anar a buscar l'autopista directe cap a Santiago i tornar cap a casa.

Resumint.... ciutat prescindible a no ser que un siguis fanàtic d'aquest tipus de ciutat de vacances. Si és així, grans ofertes immobiliaries, oportunitats i pisos piloto us esperen a Vinya del Mar i al seu entorn !