Pàgines

dissabte, 20 de setembre del 2008

Cap a Nyungwe

Avui teníem previst 7 hores en vaixell però com que ahir 3 ja van ser terribles i continua el vaixell gran espatllat s’ha canviat i ens ha recollit el camió. Ens dirigim cap a Butare (Huye) per carretera, queda a mig camí de Nyungwe, el destí final previst.


Visitem el museu de Butare, museu nacional de Rwanda, on s’exhibeix la història i la cultura de Rwanda il·lustrant el país i la seva gent des del passat fins a l’actualitat. Al museu comprem algun record, molt més econòmics que a la resta del país però del mateix estil.


De nou trànsit amb el camió fins al P.N. de Nyungwe. Tot el camí ha estat plovent i a través de les finestres de plàstic es deixaven veure grans boscos i molta boira, això l’estona que no dormíem...


El P.N. del bosc de Nyungwe s’estén al llarg de 970 km2 per les muntanyes del sud-oest de Rwanda, fent frontera a l’oest amb Congo i al sud amb Burundi. És un bosc plujós molt accidentat amb forts pendents. Igualment que d’altres boscos de la zona del Rift és ric amb biodiversitat, més de 1050 espècies de plantes diferents (orquídies, begònies, mimoses....), 85 mamífers (13 espècies de primats diferents), 278 ocells,....


Fem acampada prop de l’entrada al parc. Fa fresca i rebusquem dins la maleta les mànigues llargues, els folres polars i els pantalons de pana. Una sopa reconfortant d’en Peter així com la resta de sopar ajuda a entrar en calor al voltant del foc.