Pàgines

dimecres, 10 de setembre del 2008

De Kidepo a Murchison

Ens hem llevat de nou a les 6, una vegada esmorzats, safari de nou. En aquesta ocasió hem pogut baixar del camió i estirar les cames una estona. Durant la caminada, tots en fila india, un rànger davant, un al mig i un tercer al darrera armats. A mig camí ens han sortit quatre facoquers d’un cau. Una mica més endavant hem vist zebres i búfals.


El camió ens ha recollit al final de la caminada i ens han portat al campament per recollir i anar-nos-en cap a l’aeroport per agafar de nou l’avioneta cap al P.N. de Murchison Falls. El vol ha durat uns 50 minuts i hem sobrevolat el llac Albert. Només aterrar ja hem vist molts animals i en quantitat, això promet, a Kidepo ens hem quedat sense veure el lleó mascle.


Ens ha recollit el camió amb el que farem la resta del viatge, molt més modern que no pas el de Kidepo, bé, res a veure!, i hem anat fins al marge nord del riu Nil Albert, on hem acampat sota un arbre, una acàcia. A Uganda el Nil va tenint noms al llarg del seu recorregut i segons on es trobi: al llac Victòria, Albert,...


Pel camí hem vist girafes, diferents tipus d’antílops, més facòquers, búfals, i ocells de tot tipus i colors.


Hem muntat les tendes en cercle per fer al mig a les nits un foc, que donarà caliu perquè escalfor no fa falta, doncs fa força calor. Darrera un matoll s’ha habilitat un bany, la consigna per saber si està lliure o ocupat és mirar si la pala i el paper són a lloc o no. S’enterra el que s’ha fet i es torna la pala. Aquí hi passarem dues nits.


Havent dinat hem sortit de safari amb el camió i de tornada hem agafat troncs per fer llenya pel foc. Tornem al campament on un núvol de libel.lules no ens abandona i s’encarreguen de cruspir-se els mosquits. Per la nit deuen dormir doncs els mosquits volen entorn la llum del frontal.


Després del deliciós sopar que ens ha preparat el cuiner, en Peter, ens asseiem al voltant del foc i en George (rànger del parc) ens explica històries “reals” que li han passat com a rànger del parc al llarg dels anys.


A la nit, ja dins al sac i tot agafant el son, gaudim del soroll de la fauna que ens envolta.