Pàgines

dimarts, 28 d’agost del 2012

Rematem racons de Santiago

Avui rematem racons de Santiago, és a dir, visitem llocs que de tenir pocs dies prescindiríem d'anar-hi.

Anem a l'Estació Central que a diferència de l'Estació de Mapocho, aquesta està en ús i és l'estació terminal de trens cap al sud. La coberta de la nau central d'andanes és d'estructura metàl·lica i a cada costat hi ha els edificis de l'estació original de 1860 on hi ha unes inmenses galeries comercials de productes Made in China.

Sortim al carrer i ens dirigim cap a la Quinta Normal, un parc públic proper. Pel camí ens trobem amb molts comerços del gremi dels motors i recanvis de cotxes.
Abans d'entrar al Parc Quinta Normal veiem per fora l'antic pavelló on s'exposà la mostra de Xile a la Gran Exposició Universal de París de 1889. Va ser l'any en que París, coincidint amb l'Exposició va innagurar la famosa Torre Eiffel. Consta tot ell d'estructura metàl·lica cargolada i vidre que va permetre desmuntar-se a París i muntar-se de nou on s'emplaça ara a Santiago. Actualment, aquest asombrós i antic pavelló és el Museu Artequin (art).

Aprofitem la Quinta Normal per donar de dinar a la Queralt i passejar una mica per la gran varietat d'arbres que hi ha. És un parc on s'hi emplacen varis museus, tot i que primen més la quantitat sobre la qualitat, pel que decidim no visitar-ne cap.

Com a resum, seria un dia de visites 100% prescindibles, excepte si et sobren hores a Santiago, i vols matar el temps per no aborrir-te.